Bert van Boggelen

Bert van Boggelen (1961), de éminence grise onder de medewerkers, zou je kunnen kennen uit vakbondskringen, want hij heeft een lange staat van dienst als bestuurder bij het CNV; hij was er zelfs een tijdje waarnemend voorzitter. Of je kent hem wellicht als kwartiermaker van ‘De Normaalste Zaak’, een verband van 700 bedrijven die zich committeren aan een inclusief personeelsbeleid. Lees zijn afscheidsinterview, dan weet je meteen waar zijn hart klopt.
Bert studeerde aan de Sociale Academie (Personeelswerk) in Kampen en volgde later een opleiding organisatie, beleid en management aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens zijn loopbaan bij de vakbond maakte hij deel uit van het dagelijks bestuur van de Sociaal-Economische Raad en de commissie Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Binnen het CNV was hij verantwoordelijk voor onder andere de strategie, internationaal beleid en pensioen-, inkomens- en fiscaal beleid. Daarnaast was hij lid van de raad van toezicht van ontwikkelingsorganisatie ICCO, de stichtingsraad van het Christelijk-Sociaal Congres, en voorzitter van de Coalition for Social Development.  

In een donkergrijs verleden was Bert actief binnen de PPR, de politieke partij die opging in Groen Links. In 2010 belandde hij op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer van die partij. Sinds 2011 heeft hij een eigen adviesbureau, in zijn woonplaats Amersfoort. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen. 

Doe ook mee

Jij bent nodig! Alleen samen kunnen we de wereld mooier maken.

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.