Emile Suringar

We gaan keihard over onze planetaire grenzen heen. Niet alleen onze CO2-uitstoot is buiten proportie – maar ook landgebruik, biodiversiteit en andere ecosysteembelastingen. Voor die laatste drie is eigenlijk nog steeds te weinig aandacht. Voor de Natuur en Milieufederaties werkt Emile (1991) aan programma’s en projecten die bijdragen aan een beweging voor een eerlijke, inheemse en natuurpositieve samenleving.

“Het wat mij betreft echt randvoorwaardelijk dat we met elkaar minder grondstoffen en energie gaan gebruiken. Onze economische processen moeten, zoals bijvoorbeeld Nate Hagens treffend zegt, veel minder complex worden”.

De vertaalslag van onderzoek en ‘hoog over’ beleid naar (regionale) uitvoeringsplannen waar overheden, bedrijven bewoners in hun dagelijkse doen en laten wat mee kunnen is daarin het belangrijkste.

Mijn werk is eigenlijk super divers! Naast het vrijwilligerswerk voor Just Engough en de Post Groei beweging probeer ik vanuit de Natuur en Milieufederaties (een netwerk van) collectieve deelinitiatieven te ondersteunen en aan te jagen, help ik regionale overheden en ben ik samen met onderwijsinstellingen en leuke ondernemers bezig om de sufficientietheorie van onder andere Nancy Bocken in de praktijk toe te passen.

Doe ook mee

Jij bent nodig! Alleen samen kunnen we de wereld mooier maken.

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.