Hier gaan we samen naar toe

Wij vormen samen een krachtig collectief dat helpt een einde te maken aan de uitputting van de aarde, medemensen en onszelf!

Dat doen we door elkaar te inspireren tot een andere levensstijl. Eerlijker, duurzamer. Ideeën in die richting hebben we nooit genoeg. Deel ze!

Zo inspireren we

De beste wetenschappelijke tijdschriften publiceren aan de lopende band waarschuwingen over de noodzaak om onze levensstijl te veranderen. De gangbare consumptiepatronen in onze samenleving brengen ernstige schade toe aan kwetsbare medemensen en aan het leefklimaat. Ze zetten zelfs het voortbestaan van de mensheid op het spel.
Gedragsverandering als noodzaak. Dat is overigens niet alleen maar inleveren; je krijgt er ook veel voor terug! Tijd, aandacht, voldoening, vreugde en nog veel meer.
Just Enough houdt ons bij de les.

Dossiers

We werken aan dossiers, waarin informatie en inspiratie hand in hand gaan. Je kunt de thema-mappen het beste zien als conversaties. In blog-stijl beginnen we kennis te delen over een bepaalde productcategorie. We posten een mix van verhalen, interviews en columns. En, last but not least: we publiceren productbeoordelingen, in nauwe samenwerking met onze Britse partner: Ethical Consumer. Ethical Consumer beoordeelt al ruim dertig jaar producten, merken en bedrijven op hun maatschappelijke impact. Met hun beoordelingstabellen kun je in één oogopslag zien welke producten in een bepaalde categorie het beste scoren voor wat betreft milieu, mensen, dierenwelzijn en meer. Just Enough heeft de exclusieve licentie om hun verhalen en productbeoordelingen te delen in het Nederlands taalgebied.

Help jij mee om dit waar te maken? Klik hier om te zien hoe jij het redactie- en onderzoeksteam kunt versterken!

Social Media

De inspiratieverhalen en productbeoordelingen zijn een belangrijke steun in je rug om tot andere keuzes te komen in je levensstijl. In je uppie valt dat niet mee, daarom bouwen we aan een maatschappelijke beweging. Alleen samen maken we een einde aan de uitputting van de aarde en de mens. Die beweging bestaat uit bijdragen van mensen zoals jij. Deel jouw praktijkervaringen, jouw inzichten en tips via onze social media kanalen. Daag anderen uit tot een challenge; waar zou je toe willen oproepen? Natuurlijk niet om jezelf op de borst te kloppen, maar om elkaar te laten zien dat we niet alleen staan. 

Help jij mee om dit waar te maken? Klik hier om te zien hoe jij kunt helpen met het beheer van onze social media kanalen. Je hulp komt goed van pas! Bied je aan!

Engagement

Online-contact is praktisch en snel, maar face-to-face is zoveel leuker. We gaan activiteiten organiseren, zoals bijvoorbeeld de Digital Detox DertigDaagse: Een maand lang onze online levensstijl veranderen en daarmee onze digitale voetafdruk verkleinen (Ja ja, denk je, via een online-platform kritische verhalen delen over eh….dataverkeer en energieverbruik… Hoe paradoxaal is dat? Precies, lees erover in ons dossier dataminimalisme).

Help jij mee om dit van de grond te tillen? Klik hier om te zien hoe jij kunt helpen bij de organisatie.

Lokale groepen

We werken op landelijk niveau, maar ook met lokale groepen. We hebben elkaar nodig om samen te eten, een borrel te drinken, elkaar te ontmoeten, inzichten en ervaringen uit te wisselen. Kijk of er al een groep in je regio aanwezig is. Zo niet, neem de handschoen op en start zelf een groep?

Help jij mee om dit realiseren? Klik hier om te zien wat jij zou kunnen doen. We zoeken lifestyle coaches die lokale groepen begeleiden volgens de methode van Katherine Hayhoe en spelregels delen.

Advocacy

We lobbyen bij bedrijven en overheden om mondiale productie en consumptie rechtvaardiger te maken. We zetten de schijnwerper op ongemakkelijke feiten. Via de media, via online-petities en uiteraard ons eigen platform. Recent bijvoorbeeld legden Paul Schenderling en Matthias Olthaar op Radio1 uit hoeveel mensen in niet-westerse landen onder slechte tot zeer slechte omstandigheden werken voor onze spullen. Tweede Kamerlid Marieke Koekkoek nam het onderzoek mee in een Tweede Kamerdebat over dit onderwerp. Ook jij kunt jouw politieke partij oproepen om aandacht te besteden aan dergelijke issues. Tweet Tweede-Kamerleden hierover. Hoe vaker het signaal wordt gedeeld, hoe harder het in Den Haag doorkomt!

Help jij mee om dit waar te maken? Klik hier om te zien hoe jij kunt helpen.

Ambitie

Er is alle reden om nu in actie te komen. Maar niet voor een eenzaam avontuur. Just Enough brengt juist mensen bij elkaar. Mensen met een gezamenlijke ambitie. Het kan eerlijker, het kan duurzamer, het moet beter. Dat is onze drive. Blijf ons volgen en deel wat je wilt delen.