Vacature operationeel programmaleider Just Enough

Locatie: Landelijk / vanuit huis
Type: Onbetaald, vrijwilligersvergoeding mogelijk
Tijd per week: 4-6 uur

Just Enough is een beweging die helpt een einde te maken aan de uitputting van mens en aarde. Dat doen we door elkaar te inspireren tot een andere levensstijl. We maken dossiers met inspiratieverhalen en productbeoordelingen, waarin informatie en inspiratie hand in hand gaan. Zo bouwen we aan een maatschappelijke beweging via social media, engagement acties, lokale groepen en lobby acties. We zijn op zoek naar een programmamanager om Just Enough organisatorisch naar hoog niveau te brengen.

Functieomschrijving

Als programmaleider van Just Enough ben je spin in het web van de organisatie. Je overziet de grote lijnen en weet te sturen op concrete acties. Je functioneert tussen het redactieteam, het op te zetten onderzoeksteam, het webontwikkelteam en het op te zetten social media team. Daarbij houd je nauw contact met het bestuur van de stichting en werk je intensief samen met de inhoudelijk programmamanager die jouw directe collega is. Tot slot faciliteer je de medewerker(s) die engagement acties, lokale groepen en lobby activiteiten opzetten en zorgt voor integratie van deze activiteiten in het geheel.

Just Enough werkt grotendeels met vrijwilligers met een professionele achtergrond. In beperkte tijd proberen we met hen zo groot mogelijk ambities te realiseren. Just Enough is daarmee bij uitstek een organisatie in ontwikkeling. Als programmamanager ben je in staat om in de vrijwilligerscontext en jonge organisatie cruciale acties in gang te zetten en te monitoren en hoofd van bijzaken te onderscheiden.

Profiel

Wij zoeken iemand die:

  • Aantoonbare ervaring heeft in een dynamische en resultaatgerichte werkomgeving
  • Die zich herkent in de visie van Just Enough
  • Die goed functioneert in een jonge en ontwikkelende organisatie
  • Die richting kan geven aan professionele vrijwilligers met HBO/academisch denk niveau
  • Planmatig en gestructureerd werkt

Verder is het een mooie toevoeging als je:

  • Ervaring hebt in online community- en content ontwikkeling
  • Ervaring hebt in ontwikkeling van online platforms

Werken bij Just Enough & aanbod

Just Enough is een ideële stichting die zich inzet voor een wereld waarin we de aarde, de ander en onszelf niet langer uitputten. Dit doen we met vrijwilligers die een klein beetje of meer van hun tijd doneren. Voor vrijwilligers die veel tijd aan de stichting besteden, is een vrijwilligersvergoeding mogelijk. De tijdsbesteding van de programmaleider van Just Enough schatten we in op 4 uur per week. Er is veel ruimte die tijd naar eigen inzicht in te plannen.

We hebben meerdere keren per jaar vrijwilligersbijeenkomsten, soms fysiek, soms digitaal, om vrijwilligers te bedanken en elkaar te inspireren. We werken op een informele en doelgerichte manier samen. We gaan de samenwerking met vrijwilligers voor een vooraf afgestemde periode van 1 of 2 jaar aan. Een proeftijd behoort tot de mogelijkheden. Samen verzetten we veel mooi en divers werk, inspireren we elkaar en de mensen die ons volgen. Kom jij ons versterken en meebouwen aan Just Enough en een rechtvaardigere wereld?

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn