De columns van Wim in boekvorm verkrijgbaar

Lees jij ook zo graag de columns van Wim Schepens? Dan is er goed nieuws! Zijn columns voor Just Enough en vele anderen zijn in boekvorm verschenen.

Samenvatting

Wat doe je als die sappige grillburger je uitdagend toelacht, terwijl je weet dat de muffe vega variant veel beter is voor het milieu? En ben je bereid om in de trein als haringen in een tonnetje te zitten om op vakantie te gaan, terwijl het vliegtuig je voor de helft van de prijs in een handomdraai naar diezelfde zonovergoten bestemming brengt?
Wim Schepens wil zich inzetten voor een duurzamer leven en een gezondere levensstijl. Hij is van goede wil, maar vaak stuiten zijn goede bedoelingen op twijfel en grote verleidingen.

In deze essaybundel koppelt hij zijn persoonlijke zoektocht, herkenbaar en met humor, aan de grote wereldproblematiek van klimaatcrisis, achteruitgang van de natuur, en scheve welvaartsverdeling.

Het boek kun je hier bestellen.

1eedbcd0 d976 6638 a184 4941a0797dae

Over de auteur

Wim Schepens studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte jarenlang bij de VPRO televisie en was eindredacteur en regisseur van tal van informatieve programma’s zoals Beagle, in het kielzog van Darwin, 2Doc, Lopende Zaken, Tegenlicht, Thema’s en diverse wetenschapsprogramma’s. Schepens won de Tegel en de Prix Italia voor innovatieve journalistiek.

Eerder publiceerde hij het boek Transit, naar de gelijknamige televisieserie over jongeren subculturen in wereldsteden.
Wim Schepens heeft momenteel samen met Olav van Wely, zijn eigen video-productiemaatschappij.

Een deel van de essays in dit boek verscheen eerder op de site van Just Enough. De royalties van het boek komen ten goede aan Just Enough.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn