Edo van Baars

Tot mijn eigen verbazing kwam ik er recent achter dat ik op de basisschool een werkstuk over het broeikaseffect heb geschreven. Kennelijk hield dit thema me toen al bezig. Met enkele tussenpauzes is duurzaamheid een rode draad door mijn leven.

Het definitieve kwartje viel – om me hard te maken voor dit thema – tijdens dagenlange omzwervingen in prachtige Kroatische bossen. De schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur raakte me diep. Hier ervoer ik bewust voor het eerst de vreugde van een leven van genoeg.

Terug in Nederland: vooral in ons rijk land valt nog veel duurzaamheidswinst te behalen. We zijn niet klein, onze ecologische impact doet er toe. Dat klink negatief, maar je kan het ook omdraaien: door onze levensstijl enigszins aan te passen naar een leven van genoeg, kan je al snel een groot verschil maken! En daar help je mensen mee in armere landen, die nu al te kampen hebben met de gevolgen van klimaatverandering.

Het is ook fantastisch om met duurzaamheid bezig te zijn. Werken aan een duurzamere wereld brengt veel energie en zingeving. En duurzaamheidsland verveelt nooit: dagelijks zijn er nieuwe (politieke) ontwikkelingen en innovaties.

In mijn werkende leven hou ik me momenteel bezig met ontwikkeling van wind- en zonneparken. In mijn vrije tijd zet ik me in bij (uiteraard) Just Enough, GroenLinks en MeerBomen.

Doe ook mee

Jij bent nodig! Alleen samen kunnen we de wereld mooier maken.

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.