Eerste online meet-up

We zouden het bijna vergeten, maar het is nog maar twee jaar geleden dat een IPCC rapport een grote schok teweeg bracht. Te midden van nieuwsberichten over oorlogen en verkiezingen, zijn we vergeten wat toen onze reactie was. Even een geheugensteuntje:

De eerste 48 uur na het verschijnen van dat IPCC rapport waren de meest gestelde vragen op Google Nederland:

  • Wat kan ik doen voor het klimaat?
  • Waar kan ik veilig wonen?
  • Hoe kan ik klimaatvriendelijk eten?

Onze schok leidde direct massaal tot allemaal vragen. En ook vandaag maken nog altijd veel mensen zich zorgen om het klimaat. Maar liefst 3 op de 4 Nederlanders maakt zich zorgen, berichtte het Centraal Bureau voor de Statistiek deze week. Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders maakt zich zelfs erge zorgen.

Dat niet alleen: we maken ons ook financiële zorgen. Zowel voor onze huishoudens als voor de overheid. De inflatie heeft basisbehoeften als energie, mobiliteit en eten erg duur gemaakt. Voor veel huishoudens is de rek eruit, of kan zelfs het huis niet meer verwarmd worden. Maar ook de zorgen over de kosten van klimaatbeleid nemen toe. Maar liefst 3 op de 5 Nederlanders maakt zich daar zorgen over.

Bij Just Enough gaan we op zoek naar handelingsperspectief. Met praktische tips en verhalen willen we inspireren. Maar dat niet alleen, we willen dat ook samen doen. Want online mooie tips en verhalen lezen, of de podcast luisteren is één ding. Maar we hebben ook elkaar nodig om stappen te zetten. Stappen in een leefstijl die niet duurder, maar juist goedkoper is en tegelijkertijd goed voor het klimaat. Het kan, zo lieten we eerder zien.

Nu hebben we elkaar nodig. Bijvoorbeeld om elkaar uit te dagen. En te bemoedigen. Successen te vieren. Ruimte te laten voor falen.

Daarom beginnen we iets nieuws bij Just Enough: Online Meet-Ups. Tijdens zo’n meet-up geven we kort tips voor een leefstijl die vreugde geeft en klimaatvriendelijk en sociaal rechtvaardig is. Maar we gaan bovenal veel met elkaar in gesprek. Om elkaar te ontmoeten, uit te dagen en te bemoedigen.

Ik kan niet blijer zijn met onze eerste spreker: Frank Holleman van Fork Ranger. Fork Ranger heeft dezelfde idealen als Just Enough, specifiek gericht op voedsel. Niemand anders dan Frank kan beter uitleggen hoe je overheerlijk en klimaatvriendelijk kunt eten. In het boek en de app van Fork Ranger vind je stuk voor stuk heldere tips onderbouwd door wetenschappelijke bronnen en geweldig geïllustreerd in overzichtelijke infographics.

De eerste Meet-Up is maandag 11 december om 20.00 uur. Frank gaat ons alles vertellen over hoe we een klimaatvriendelijke kerstdis kunnen serveren. Aanmelden kan via dit formulier.

Op 11 december ontvang je via mail de link voor de online meet-up. Hou dus je mail in de gaten en zet het vast in je agenda!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn